2010. április 22., csütörtök

Talált képek

Rég jelentkeztem valami újdonsággal, mostanság leginkább színházban vagy esküvőn kattogtatom a gépet. Szerencsére azért nyitott szemmel járom a várost így sikerül időnként egy-egy érdekes képbe botlani. Gondoltam készítek néhány érdekes párosítást. Mutatok egy képet az eseményről, és egy hozzá kapcsolódó képet.

Az első képpár az idei első esküvő fotózásomon készült. A beállított fotózás helyszínére szeretek mindig jóval korábban kiérni, hogy legyen időm felkészülni, és ha már korábban fel is mértem a terepet, azért nem árt még egyszer ellenőrizni, hátha valami megváltozott azóta, vagy esetleg más időszakban voltam ott korábban és ellenőrizni kell, hogy hol milyen fényekre számíthatok. Szóval így született terepszemlézés közben a galambos kép.

IMG_6226 IMG_6316

A következő képpár egy színházi fotóspróba alkalmával készült. A próbákra is szeretek korábban érkezni, inkább előbb legyek ott, mint lekéssek a kezdésről. Így azért van időm nézelődni is útközben. Megláttam a formás, harisnyás lábakat a szép fényben, és rögtön előkaptam a gépemet, nem mintha láb fétisiszta lennék, de jól nézett ki no. Miközben guggolva éppen a megfelelő képkivágást és szöget kerestem, megszólított egy dörmögő férfihang, aki nem volt más, mint egy kedves fotóstársam, aki szintén a fotóspróbára igyekezett. Nos neki köszönhetem, hogy a kép még érdekesebb lett, mivel felajánlotta, hogy beáll a sorba így téve fel az “i”-re a pontot.
Köszi Csaba! A másik fotón Andai Györgyi látható a Shure Stúdió, Színházkomédia darabjából.

IMG_6813 IMG_6876_ff

Ugyanazon a napon volt még egy fotóspróba, a Trafóban is. A kettő között egy órám volt, ez pont elég volt, hogy valami harapnivalót magamhoz vegyek és átérjek a másik helyszínre. Az ebédemet a Trafó épülete melletti kis parkban költöttem el, és miközben falatoztam nézegettem az épületek homlokzatát. Ablak mániás vagyok ezt sokan tudják rólam, így hát nem állhattam meg, hogy ne készítsek egy újabb ablakos képet a gyűjteménybe.
A jobb oldali képen Csákányi Eszter látható a Kézimunka c. darab próbáján.

IMG_6977 IMG_7118

Végezetül szintén egy fotóspróbához kapcsolódó képpárt mutatnék be. Szerda este a Nemzetiben tartották Alföldi Robi újabb rendezését, aminek az érdekessége, hogy egy új játszóhelyet avattak ezzel a darabbal, a Nemzeti Színház Festőműhelyét. Az egészet úgy kell elképzelni, hogy egy nagy terem közepén szétszórt szalmazsákokon ülnek a nézők és a színészek körülöttük és néha köztük játszanak. Megmondom őszintén fenntartásaim voltak a darabbal és a helyszínnel kapcsolatban is, de kellemesen csalódtam, és ezzel nem csak én voltam így. Maga a fotózás is nagyon érdekes volt mert szabadon lehetett mászkálni a térben bárhová, volt, hogy pár centire volt a gépem a színésztől. Erről majd lehet mutatok néhány werket is később. A jobb oldali fotón Tompos Kátya és Stohl András látható. Ja és a darab címe, Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból.

             IMG_7403 IMG_7495

Azt hiszem most pótoltam egy kicsit az elmaradásomat. :)

9 megjegyzés:

 1. Az utolsó képpár a nyerő nálam, minden tekintetben. Ah, nem jut eszembe ennek az építménynek a neve hirtelen, de a párral kitűnő kép számomra, az a favorit a sorozatból. Az ablakos is tetszik, és a lábas - már megint lett majdnem egy hasonló képünk.

  VálaszTörlés
 2. Köszi Zsuzsi! Az épület a Zikkurat a MÜPA és a Nemzeti között.

  VálaszTörlés
 3. Igen, igen, csak a neve nem jut soha eszembe. Már öregszem. :) Én is próbálkoztam már a hellyel, de még nem találtam meg a fogást rajta. Nagyon egyszerre írtunk egymáshoz. :)

  VálaszTörlés
 4. Ez így igen érdekes volt. Nekem a harisnyás képpár jön be, pedig én sem vagyok lábfetisiszta :)

  VálaszTörlés
 5. Szuper mind - de érhető, hogy az ablakos milyen közel áll nekem is a szívemhez...és bakker - hihetetlen jó! Grat!

  VálaszTörlés
 6. Örülök, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő képet. :)
  Köszi a beírásokat.

  VálaszTörlés
 7. Szólóban nálam is az utolsó a befutó, bár Stohl arca olyan fáradt, nyúzott, mintha 2 napja nem aludt volna, de mint tudjuk a pasiknál még ez sem hátrány ! :))

  VálaszTörlés
 8. Köszi Gyöngyi, hogy benéztél.
  El tudom képzelni, hogy nem sokat aludt, gondolom folyamatosan próbáltak. Egyébként a szerepéhez passzolt is. :)

  VálaszTörlés
 9. Nagyon izgalmas ez az "útifotós" ötlet, ráadásul egy kis asszociációval össze is terelhető az egyes képpárok. Ez minden késtésget kizáróan az utolsónál a legkönnyebb, de én a magam részéről mindegyikhez tudok magamban egy kisebb sztorit kerekíteni. Klassz fotók (y)

  VálaszTörlés