2009. június 10., szerda

Sárkányok Pákozdon!

No nem valami magyar fantasy filmre kell gondolni! :) Persze nem kizárt, hogy majd lesz ilyen, és Etyekwood-ban készítik el, ha már magyar vonatkozása van a dolgonak, na meg, hogy egy kicsit visszautaljak az előző bejegyzésemre, ahol a borral hoztam összefüggésbe Etyeket.

Na de rendesen eltértem a tárgytól! Vissza Pákozdra!

Gondolom Pákozdról mindenkinek az a bizonyos pákozdi csata jut az eszébe, ahol Jelasicsot elkergettük. Ha jól tudom még a törököket is megfutamítottuk ugyanitt kicsit korábban. Szóval akárhogy nézzük jeles hely ez a mi történelmünkben, de nem is történelem órát akarok itt tartani, csak folyton szerteágaznak a gondolataim.

Akkor vissza Pákozdra és a sárkányokhoz.

Most már elárulom, hogy sárkány eregetésről van itt szó, és nem is akármilyenről. Nagy, nemzetközi összeröffenés ez, ami nagy múltra tekint vissza. Nem csak a környező európai
országokból jönnek résztvevők, hanem még Japánból is. Szóval nem kis esemény ez. Az eget ellepik a különböző formájú, színű, méretű sárkányok. Valójában a sárkány nem is jó szó rá, mert volt ott a kis hablenánytól kezdve, a polipon át, Spongya Bob-ig minden. A résztvevők kora is teljesen vegyes volt, a néhány évestől az aggastyán korig. A program szerint nem csak szimpla, eregetésre volt kilátás, hanem komoly versenyekre, küzdelmekre. Az időjárás viszont nem volt túl kegyes mert végig borongós idő volt, sőt idővel az eső is megérkezett. 








Bor, mámor, Etyek

Volt egy hasonló című film (Bor, mámor, Provance), ahol központi szerepet kapott a bor, borászat, a vidéki élet. Hangulatos, romantikus film Russel Crow főszereplésével. 

Már hetedik éve rendezték meg az Etyeki Pincefesztivált, ahova ha nem is a kezdetektől, de pár éve mindig ki szoktunk nézni párommal és Attila barátommal. Idén se volt ez másként. Mivel kocsival megyünk és a sofőr szerepét én szoktam betölteni, így a kóstolgatásból mindig kimaradok (na jó egy picit azért szoktam néha csalni). Egy üveg finom bort mindig hazaviszünk, amit még este a teraszon megiszogatunk és abból már én is kivehetem a részem. Idén finom kecskesajtokat is vettünk a borhoz. A bórkostolás mellett sok egyéb érdekes látnivaló is szokott lenni, na meg finom falatok is.