2009. június 10., szerda

Sárkányok Pákozdon!

No nem valami magyar fantasy filmre kell gondolni! :) Persze nem kizárt, hogy majd lesz ilyen, és Etyekwood-ban készítik el, ha már magyar vonatkozása van a dolgonak, na meg, hogy egy kicsit visszautaljak az előző bejegyzésemre, ahol a borral hoztam összefüggésbe Etyeket.

Na de rendesen eltértem a tárgytól! Vissza Pákozdra!

Gondolom Pákozdról mindenkinek az a bizonyos pákozdi csata jut az eszébe, ahol Jelasicsot elkergettük. Ha jól tudom még a törököket is megfutamítottuk ugyanitt kicsit korábban. Szóval akárhogy nézzük jeles hely ez a mi történelmünkben, de nem is történelem órát akarok itt tartani, csak folyton szerteágaznak a gondolataim.

Akkor vissza Pákozdra és a sárkányokhoz.

Most már elárulom, hogy sárkány eregetésről van itt szó, és nem is akármilyenről. Nagy, nemzetközi összeröffenés ez, ami nagy múltra tekint vissza. Nem csak a környező európai
országokból jönnek résztvevők, hanem még Japánból is. Szóval nem kis esemény ez. Az eget ellepik a különböző formájú, színű, méretű sárkányok. Valójában a sárkány nem is jó szó rá, mert volt ott a kis hablenánytól kezdve, a polipon át, Spongya Bob-ig minden. A résztvevők kora is teljesen vegyes volt, a néhány évestől az aggastyán korig. A program szerint nem csak szimpla, eregetésre volt kilátás, hanem komoly versenyekre, küzdelmekre. Az időjárás viszont nem volt túl kegyes mert végig borongós idő volt, sőt idővel az eső is megérkezett. 








2 megjegyzés:

  1. Fogadok "házi sárkány" nem volt. :) Micsoda alakzatok...azért jók ezek így is a felhőkkel, különleges színekkel.

    VálaszTörlés
  2. Ez az az eset, amikor így külső szemlélőként jó utólag elnézegetni a képeket.

    VálaszTörlés