2010. május 11., kedd

MáMór

Hétvégén volt a Nyitott Pince Napok, amit annak rendje és módja szerint ki is használtunk. Egy, a borhoz nálam jobban értő barátomat kérdeztem meg hova lenne érdemes menni kóstolgatni. A feltétel csak annyi volt, hogy ne legyen túl messze a fővárostól. Így jött képbe Mór, ahol az Ezerjó, egy igazi hungarikumnak számító szőlőfajta terem.
A móri pincék közül egy bizonyosat vettünk célba, nevezetesen Miklós Csabi pincéjét. Borszakértő barátom személyesen is ismeri a fiatal, neves borászt és a boraihoz is volt már szerencséje, így végül is tutira mentünk.

IMG_8776IMG_8775
Kicsit korán értünk oda,  a pince hivatalosan csak délben nyitott, így volt egy kis időnk, hogy körbenézzünk ebben a hangulatos városnegyedben, ahol többnyire csak pincék vannak.

IMG_8752 IMG_8751

Végül eljött a kóstolás ideje. Én természetesen csak az első körben vettem részt, mivel sofőri minősítésben voltam jelen, de azért a többi körbe is bele-bele kóstoltam Ági poharába. ;)
Jópofa, bohém neveket találtak ki a boroknak, és a címkék stílusa is igen eltérő a megszokottól. Kóstoltunk például, Roger Mór, Nem férünk a bőröndbe, Mámor elnevezésű borokat, amiknek nem csak a neve, de az íz világa is nagyon izgalmas volt.

IMG_8761IMG_8771

A jóféle borok kóstolgatása után felkerekedtünk, kimentünk a város határába és tettünk egy jó nagy sétát a szőlős dűlők között.

IMG_8781IMG_8783

Egy palack Mámort haza is hoztunk, alkalomadtán majd felbontjuk és a finom nedűt mámorosan kortyolgatva felidézhetjük ezt a kellemes napot.

IMG_8778

10 megjegyzés:

  1. Azért ez az út is belejátszhatott abba, hogy szexisnek láttad a pacsmagi képeket :) Jó kis riport lett, jó lehetett a túra is. A móri borok meg tényleg finomak, bár annyira nem vagyok fehér boros. Azt viszont elárulhatnád priviben, hogy tudsz képeket egymás mellé helyezni. Én valahogy nem jövök rá...

    VálaszTörlés
  2. Annyi bort nem ihattam, hogy még mindig a mámoros hatása alatt legyek. :) Én is inkább vörös, de ezek a fehérek nagyon meggyőzőek voltak. ;)

    Technikai infó: Windows Live Writert használok

    VálaszTörlés
  3. Tudom, csak nem hagyhattam ki :) Köszi a tippet!

    VálaszTörlés
  4. Hihi, ezek a nevek tényleg nagyon jópofák :)
    Klassz kirándulás lehetett.
    Nekem is inkább a vörös, de mióta megkóstoltam egy-két minőségibb fehéret, árnyaltabb lett a kép.

    VálaszTörlés
  5. :) Jó kis túra lehetett, a nevek tényleg mókásak. :)
    Mint kép nekem most a kapusak (mindkettő) és az az üveges, amin a nem férünk a bőröndbe van, tetszik a legjobban. Annak valahogy a színei, hangulata jobban megfogott.
    És jó a blogposzt-cím is :)

    VálaszTörlés
  6. Üdítő kirándulás lehetett!
    Nekem a 48-as, illetve az utolsó mámoros-színes a kedvenc.

    VálaszTörlés
  7. Látom, kicserélted az avatart. Megtisztelsz, köszönöm!

    VálaszTörlés
  8. János, én köszönöm a képet! A régit már nagyon untam, és ez a mostani egyébként is sokkal jobb, a másik túl komoly volt. ;)

    VálaszTörlés
  9. Örülök, hogy így vélekedsz. nem akartam magam fényezni, de én is örülök a képnek, éppen azért a vidám, csibészes tekintetért, amit ritkán látunk rajtad. Felnyomom a (DPP-ben) beállított RAW-ot egy site-ra és elküldöm a linket!

    VálaszTörlés